GarySepet Blog: March 2013

Big20 Promotions . Terbaik !

March 24, 2013

Assalamualaikum . Lama tak berceloteh kat sini .
Empat hari lepas , dapat pergi berseronok kat Sunway Lagoon dengan harga murah iaitu RM20 .
Yang tak boleh percaya tu Ezzany naik Pirate Revenge .

Gambar dari facebook. Malas nak upload kat sini. Copy je la.

Original by ME . First time naik benda yang berpusing 360 darjah . Wakakaka . 
Thanks you to the photographer for taking my photo before starting . Btw , next time nak naik lagi dengan Tomahawk . 
Selama nie pergi dapat main 3 park je . Tapi , Big20 Promotions nie bagi Ezzany peluang yang hebat . Akhirnya, dapat main 5 park dalam 1 hari . Kahkahkah . Thanks to Captain Duck sesangat lah . Dapat main The Worlds First Waterplaxx 5D . Tak rugi lah kalau tak main yang benda yang tak best sebab RM20 je . 
Kalau RM65 (3Park) rugi sesangat . 

Scream Park , Ezzany dapat main semua . Extreme Park , Ezzany main Buggy Power Jump, Paint Ball, Motor Bike, dan Kayak Ride. GO Kart tak dapat nak naik sebab nak beredam kat air lak . Theme Park , 1 je iaitu Roller Couster je tak naik sebab terlalu trill kecuali Wagon kat tepi Roller Couster tu. Yang lain semua naik . Water Park , banyak yang tak main sebab boring sangat . Tunggu Vuvuzela je . 

Jom tengok gambar Vuvuzela . Ezzany ambik gambar semua kelabu sebab matahari sentiasa ada kat camera . Ezzany copypaste dari facebook je tau . 

Tunggu kaunter bukak tepat 12 pagi 20/3/2013. Dari pukul 8 hingga 12 tengah malam .

Ini baru depan . Macam mane belakang ? Beratur punya lah panjang . Biasalah tiket murah . 

Dalam pukul 11.30 diorang dah bangun . Apa lagi , kita join lah . Tapi Ezzany mandi peluh kat situ . Syok . Janji dapat tiket . Dalam pukul 12.15 kita dapat tiket . 


20 March 2013
Keesokkan pagi-nya ,
Traffic Jam pulak . 
Pukul 7 kita orang gerak . Sampai pukul 8.20 . Sunway Lagoon bukak pukul 9 pagi . Kita orang sarapan nak dekat 1 jam . Dalam pukul 10.05 kita orang masuk dah . 

 

Akhirnya masuk jugak dalam Sunway Lagoon !

Congo Challage ! Dah lame tak jumpe dia . Dulu , tiap tiap saat mesti nak beratur kat sini sebab best sangat . Naik  pastu turun . Beratur . 
Atas tiket . Bawah Kunci Locker .





Dari tepi , harap harap korang boleh nampak semua .



Tube turun dari atas . 



Suka gambar nie sebab nampak semua tapi ... kelabu !! 
Mak , nak canon . Huhu.
Keesokkan harinya , baru lah nak tunjuk testing . Adoi . Serupa pergi esok .

Copyright to John Gullidge (Official Photographer Sunway Lagoon)
Bestnya tengok benda nie . Mesti trill naik benda nie sebab satu kali turun boleh turun 6 tube warna kuning tu. Dengar citer dari official benda nie . 

Mungkin bulan 4 atau 5 nak gi lagi . 
Letihnya berceloteh . Sekarang Ezzany rasa tak ada idea nak lukis Doodle . 
Nanti nanti lah pikir nak lukis . Rasa macam happy sebab dapat main Scream Park ! Sebab itu lah impian Ezzany nak masuk tapi Ezzany ni penakot sikit . 

Korang pergi lah sini . Main benda trill nie . Byebye .



Menulis dengan penatnya, please Follow? ;)

Ayah adalah terbaik!

March 02, 2013

Assalamulaikum peps~
Yeah! Petang nie makan Seoul Garden kat tempat sama iaitu KL Festival City.
Apa maksud Ezzany dengan tajuk Ayah adalah terbaik?
Semalam, Ezzany ada scroll bawah kat facebook. Terjumpa lah satu gambar tu and then baca lah apa dia tulis. Jom kita baca.


Ezzany tak curi gambar nie tapi Ezzany pinjam je gambar nie. Huhu.
Kita dulu kecil asyik mengkomen je. Sejuk lah apa lah kita dimandi oleh ayah. Tapi balasan ayah kepada kita? Diam sahaja. Jadi jangan buat dosa dan jangan jadi anak derhaka terhadap ayah.

SAYA SAYANG AYAH!


Menulis dengan penatnya, please Follow? ;)

Rasmikan Doodle pertama yang sedang bermain laptop

March 1, 2013

Assalamualaikum dan Selamat Pagi!
Woooaaa dah masuk bulan March bhai. Mungkin akan seronok sebab bulan nie ada pergi bercuti 1 hari 1 malam xD. Terlalu excited , tulis ringkas je lah.
Pagi nie, ada masa sikit. Jadi bosan sangat buat Doodle GarySepet yang sedang tengok laptop.
Nak rasmi kan nie bukan nya susah. Bagitahu. Tapii...Nak lukis tu agak mengambil masa yang lama dan nak men-colour tu agak susah dan perlu teliti dengan bordernya. Humm. Akhirnya siap jugak. Jom tengok first Doodle ^_^

Saya GarySepet yang sedang marah dengan laptop nie sebab hang je.
Original size. Logo di laptop tu adalah logo dari Logo Belog GarySepet. Try Check. 
Gambar ini buatan sendiri cuma design-nya sama dengan Abang kita iaitu WanHazel. Sorry lah ikut design sama. Tak ada niat nak tiru. Ini je idea bagus. Humm tapi, ini buatan sendiri. Nantikan dengan bermacam Doodle Entry k. 

Nak pergi sekolah! Nak pergi sekolah! Semangat sikit -,-

Menulis dengan penatnya, please Follow? ;)